Medikal Hava Santrali
Yüksek kalite, %100 Yerli Üretim Medikal Hava Santrali
Medikal Hava Santrali, hastanelerde medikal hava ve cerrahi hava ihtiyacını karşılamak için kullanılır. Medikal ve cerrahi hava genelde ameliyathanelerde, yoğun bakım ünitelerinde, koroner yoğun bakım ünitelerinde, acil servislerde ve doğum salonları gibi yerlerde kullanılır.
Medikal Hava Santrali
Ürünlerimizden en çok arananları.
IQ Medikal
Medikal Hava Santrali
Ürün kodu: IQM-MHS-01
Ürün Teknik Özellikleri:
Basınçlı Hava Kompresörleri
Bakteri Filtre Grubu
İkinci Kademe Regülatör Grubu
Hava Tankı
Kurutucu(Kimyasal ve Gazlı Soğutmalı)
Elektrik Kontrol Paneli ve Bağlantı
ekipmankarından oluşur.
Medikal Hava Santrali
Medikal Hava Santrali, havaya çalışma presibi, yüzeysel olarak şu şekildedir. Kompresörler tarafından emilen ortam havası yaklaşık 10 bar basınca kadar sıkıştırılır ve bu basınçta, bir hava tankına basılır. Tanktan çıkan hava, partikül ve su tutucu ön filtreden geçerek kurutucuya gelir. Kurutucuda, havanın nemi kimyasal bir metodla alınarak, hava kurutulur. Kurutulmuş Hava filtre grubundan geçirilir, medikal havanın sağlaması gereken hava kalitesi limitlerine göre, yağı, nemi, partikül, toz ve diğer pislikleri alınır. Temizlenmiş, 7-9.5 bar basıncındaki havanın basıncı, kullanım ihtiyacına göre, 4 veya 7 bar basınca veya her iki basınca, regülasyon grubunda düşürülür ve hastanenin hava hattına verilir.
Medikal Hava Santrali Bileşenleri:
1-) Medikal Basınçlı Hava Kompresörleri
2-) Kurutucu
3-) Elektrik Kontrol Paneli
4-) 4-7 Bar Regülasyon Grubu
5-) Havayı solunabilir yapan Bakteri Filtre Grubu
6-) Basınçlı Hava Tankı
7-) Üniteler arası bağlantı elemanları
Medikal Hava Kompresörü
Medikal hava kompresörleri hastaneler için basınçlı hava sağlamak amacıyla kullanılır.İstenilen temiz havayı içine alan kompresörler basınçlı havayı, hava depolarına gönderirler.
Kompresörler genelde yağlı ve yağsız pistonlu tiptirler. Kapasiteleri 2.1 l/s ile 31.7 l/s arasında değişir. Güç oranı ise 1,5 kW ile 15 kW aralığında olup susturuculu ve susturucusuz olarak ayrılmaktadır.
Bunların yanında da kapasitesi yüksek, hastanelerde kullanılmak üzere yağlı vidalı tip kompresörlerde bulunmaktadır. Bunların kapasitesi ise 8 l/s ile 222 l/s arasındadır. Güç oranı ise 7,5 kW-75 kW arasında değişmektedir.
Kimyasal Tip Kurutucu
Kompresör tarfından üretilen sıkıştırılmış havayı normal nemlilik düzeyine çeken ve diğer parçaların sisteme girmesini engelleyen tüplerdir. Kurutucu elektrikle değil, kimyasal olarak çalışır. Elektrik sadece motorlu vanaların çalışmasında gereklidir. Kurutucu silindirinde kullanılan madde aktif nem tutucu kimyasal maddedir. Kurutucu rejenerasyon sistemine göre çalışır. Kurutulan havanın % 10-15’i rejenerasyon kolonundaki aktif nem tutucu kimyasal maddeyi kurutmakta kullanılır. 50-100-150 ve 200 m3/h kapasiteli modelleri mevcuttur. Santralin kapasitesine göre duplex ve simplex olarak iki çeşittir.
Havayı Solunabilir Yapan Bakteri Filtre Grubu
Sıkıştırılmış hava ihtiyacı karşılanırken, kurutucular ve filtreler sıkıştırılmış hava sistemini ve diğer parçaları kirlenmeye karşı korumakla görevlidir. 140 milyon çeşit kirle birlikte, endüstriyel bölgelerdeki kirli hava, hava sıkıştırma sistemleri için tehlike oluşturmaktadır. Sıkıştırma sistemleri tüm bu pislikler, yoğuşmuş sıvıyla birlikte boru sisteminde birikir ve aşındırıcı bir karışım haline gelir. Aletler ve cihazlar işlemez hale gelebilir, alınan hava pis olabilir, filtrelenen bu hava hasta tarafından solunabilir.
4-7 Bar Regülasyon Grubu
Kurutulmuş hava regülayon grubuna gelir ve gereken basınç seviyesine ulaşır. İstenilen yerlere 4 bar ve 7 bar olarak gönderilir. 4 bar hava bazı medikal aletleri kullanırken ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılır. 7 bar hava ise bazı ameliyat aletlerinin kullanmada ve bazı pendant çeşitlerini hareket ettirmekte kullanılır.
Basınçlı Hava Tankı
Hava depoları çelikten yapılmaktadır. Genelde deponun 6 mm çevresi ve 8 mm konveks bölümü vardır. Deponun dayanabileceği maksimum basınç 18 Atm.’dir. Çalışma basıncı ise max. 10 Atm’dir. Cihaz BS 5169 standartlarına göre üretilmiş ve standartlarda belirtilen prosedürlere göre test edilmektedir. Tank kapasiteleri 300 ile 3000 lt arasında degişmektedir. Tank kapasitesi HTM 2022 standartına uygun olarak hesaplanan santral çıkış kapasitesinin 1 dakikada litre olarak yarısı kadar olmalıdır.
Hizmetlerimiz
Medikal Gaz Sistemleri
Hastanelerde merkezi medikal gaz sistemi ve malzeme montaj kurulumu yapmaktayız.
Medikal Gaz Ekipmanları
Flowmetre, terapi cihazları, gaz prizleri, jaklar ve manometreli vanalar üretimi ve satışını yapmaktayız.
İmalat&Montaj
İhtiyaç duyduğunuz Medikal Gaz Sistemlerini sizin için üretip, kuralım.
Teknik Servis
Medikal Gaz Sistemleri periyodik bakım ve onarımları
Danışmanlık
Projeleriniz hakkında ihtiyaç duyduğunuz bilgiler ile sizlere yardımcı olalım.
Neden IQ Medikal?
Hasta Güvenliği
Medikal gaz sistemlerimiz, hasta güvenliğini ön planda tutarak hastaneniz için özel olarak üretilir.
Sistem Yönetimi
Çözümlerimiz, medikal gaz sistem yönetimini düzene sokmak, maliyetleri azaltmak ve verimliliği artırmak için tasarlanmıştır.
Yüksek Kaliteli Ürünler
Ürünlerimiz Türkiye'de üretilmiştir ve en yüksek kalitededir. Sektördeki 20 yılı aşkın tecrübemiz ile müşterilerimize mümkün olan en iyi çözümleri sunmaya kararlıyız.
Sağlık Turizmine Altyapı Katkısı
Türkiye, sağlık turizminde lider bir ülkedir. Şirketimiz, sağlık tesislerinin bu büyüyen pazardan yararlanması için en yüksek kalite medikal gaz sistemi alt yapısını kurmayı hedef edinmiştir.
Partnerlerimizin Yorumları
S.S.S
Sıkça sorulan sorular
Medikal Hava Santrali, hastanelerde medikal hava ve cerrahi hava ihtiyacını karşılamak için kullanılır. Medikal ve cerrahi hava genelde ameliyathanelerde, yoğun bakım ünitelerinde, koroner yoğun bakım ünitelerinde, acil servislerde ve doğum salonları gibi yerlerde kullanılır.
Medikal Hava Santrali Bileşenleri:
1-) Medikal Basınçlı Hava Kompresörleri
2-) Kurutucu
3-) Elektrik Kontrol Paneli
4-) 4-7 Bar Regülasyon Grubu
5-) Havayı solunabilir yapan Bakteri Filtre Grubu
6-) Basınçlı Hava Tankı
7-) Üniteler arası bağlantı elemanları
Medikal gaz boru hatları, hastanelerde kullanılan oksijen, vakum, anestezik gazlar ve diğer medikal gazların güvenli, hijyenik ve verimli bir şekilde hastalara ve tesislerdeki diğer ekipmanlara dağıtılmasını sağlar. Tıbbi gaz tüpleri, hareketliliği sınırlayarak ve büyük bir depolama alanı gerektirerek yerleşik bir sağlık tesisinin ihtiyaçlarını karşılamak için uygun değildir. Medikal gaz boru hatları, tesis genelinde bir merkezden gaz dağıtımı yaparak tesis yönetimini basitleştirir ve aynı zamanda acil durumlarda hızlı bir müdahale sağlar. Medikal gaz boru hatları, sağlık tesislerinin etkili bir şekilde çalışabilmesi için önemli bir unsur olarak kabul edilir.
Medikal gaz sistemleri, sağlık tesislerinde gazların merkezi bir kaynaktan dağıtılmasını sağlayarak tıbbi gaz tüpleri kullanımından kaynaklanan maliyetleri ortadan kaldırır. Bu sistemler ayrıca, tüp taşıma, depolama ve yönetim ile ilgili sorunları da ortadan kaldırır. Medikal gaz sistemleri ayrıca, tesis personelinin tüplerin depolanması, taşınması ve değiştirilmesi ile ilgili işlerle uğraşmak zorunda kalmamasını sağlar. Bu da personelin zamanını diğer önemli işlere ayırmalarını sağlar. Ayrıca, tıbbi gaz tüpleri kullanımı ve yönetimi ile ilgili güvenlik sorunları ve hareketlilik sınırlamaları da ortadan kalkar. Bu nedenle, medikal gaz sistemleri sağlık tesislerinin maliyetlerini azaltır, personelin zamanını daha verimli kullanmasına olanak tanır ve işletme süreçlerini daha etkili hale getirir.